10.11.2013

KINDER-PIIRAKKA





Oletko koskaan törmännyt Kinder-piirakkaan (=läskipiirakka)? Tässä se on. Varmasti yksi herkullisimmista leivonnaisista mitä olen koskaan syönyt. Ohje on helppo ja vähän onnettomampikin jauhopeukalo saa varmasti piiraan onnistumaan. Mainittakoon vielä, että tämä piirakka sopii erittäin hyvin pakastettavaksi. Hamillisesti en tiedä reseptin alkuperää, itse sain ohjeen siskoltani. Ole hyvä, nautinnollisia hetkiä :)




 
KINDER-PIIRAKKA
 
 
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanijasokeria
4 tl leivinjauhoa
6 rkl tummaa kaakaota
300 g voita
4 munaa
3 dl lähes kiehuvaa vettä
 
Täyte
 
5 dl tomusokeria
150 g voita
4 tl vaniljasokeria
2 munan keltuaista
+
1 levy Fazerin sinistä suklaata




Sekoita pohjan kaikki kuivat aineet keskenään vatkauskulhoon (sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauho ja kaakao). Sekoita sulatettu voi ja kuumavesi keskenään, kaada sekaan munat, sekoita. Kun massa on tasainen, sekoita se kuiviin aineksiin. Huom. taikinaa ei vatkata, vaan sekoitetaan nopeasti sileäksi. Kaada taikina uuninpellille voipaperin päälle. Älä säikähdä, taikina on hyvin vetinen. Paista uunissa 200 C:ssa 30-35 min. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Sekoita jäähtynyt voisula, tomusokeri. vaniljasokeri ja keltuainen. Levitä täyte jäähtyneen piirakan päälle. Anna täytteen hetki jämähtää ennen kuin kaadat päälle suklaan. Sulata suklaa juoksevaksi mikrossa tai vesihauteessa ja levittele varovasti piirakan päälle. Odota (jos maltat ;D), että suklaa kovettuu ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.









2 kommenttia:

  1. Anonyymi13/11/13

    Tätähän testataan heti pojan synttäreillä! Näyttä hyvältä :) NAM

    VastaaPoista
  2. Voin suositella. Tällä piirakalla saa pisteet jopa Anopilta ;)

    VastaaPoista